Ik ben erg bewust bezig met de voeding van mijn konijnen, ik kweek zelf verse kruidens, en ik bestel geregeld via internet gedroogde kruidens.
Ook groente krijgen ze regelmatig.
Soms vul ik voor ieder konijn een apart samengesteld menu, puur op gezondheid van het konijn.
Stel ik vind een konijn qua vacht in mindere conditie krijgt deze daar bijv speciale kruiden voor, en een ander die erg goed in de vacht zit maar bijvoorbeeld wat slomer gedrag vertoond krijgt deze daar weer speciale kruidens voor.
Ik beoordeel het voer dus vaak op gezondheid en gedrag.
Mijn konijnen krijgen regelmatig wat knoflook door hun drink water, dit om ongedierte van ze te weren, door knoflook gaan de konijnen "stinken" voor ongedierte.






Ik voer al mijn Teddy's biks van Kasper Sport.
Ze hebben TEN ALLE TIJDEN hooi tot hun beschikking Dit is altijd schoon d.m.v een hooiruif
in elk hok.
Ook geef ik de konijntjes verschillende soorten groentes vele kruidens en heel soms een stukje fruit. (fruit bevat veel vocht, waarvan konijnen aan de diaree kunnen raken.)
De biks is een soort voeding waarbij de konijnen niet de lekkerste voertjes er tussen uit kunnen pikken.
Vaak met gemengd voer krijg je lastige eters wat van kwaad tot erger kan worden daarom hebben wij gekozen om ze dan liever af en toe te verwennen met wat groente, kruiden en fruit.
Een konijn moet ALTIJD voldoende hooi in zijn buurt hebben schoon en droog/iets vochtig.
Hooi is een belangrijk voedsel voor konijnen.
Wanneer een konijn veel hooi eet, dan werken de darmen beter.
Tevens is hooi eten een middel tegen verveling.
Veel konijnen vinden brokjes lekkerder dan hooi.
Geef dus eerst het hooi en daarna pas de brokjes.
Ververs het hooi regelmatig en zorg ervoor dat u het hooi een klein beetje vochtig maakt.
Dan gaat het hooi meer ruiken en dat vindt het konijn erg lekker.
Geef brokjes op gewicht, meestal zo een 20-30gr PER lichaamsgewicht.
Weeg u beestje regelmatig om te zien of hij/zij niet te dik/ te mager is/word.
D.M.V een maatschepje is het ook erg makkelijk om brokjes te geven.

